Direct contact 023 - 531 11 13

Biologische ingrediënten

 

Biologische ingrediënten

Onze heerlijke smaken roomijs en sorbetijs komen van pure ingrediënten. Wij werken met biologische aardbeien, frambozen, vanille, bananen, eerlijke ingrediënten op natuurlijke wijze geteelt en dat proef je.

Verse melk

Ons roomijs wordt gemaakt met verse melk van het nabijgelegen biologische melkveebedrijf De Ettingen met momenteel 120 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Een biologische melkkoe kan altijd naar buiten als de weersomstandigheden en de bodem dat toelaten (minimaal 120 dagen per jaar), terwijl veel gangbare koeien tegenwoordig het hele jaar binnen staan.

De biologische koe krijgt 100% biologisch voer, gentechvrij. Koeien zijn gemaakt om gras te eten. Minimaal 60% van het biologische voer moet ruwvoer zijn waar de koe op kan herkauwen, zoals gras, klaver en hooi. Een biologische koe krijgt geen antibiotica, tenzij ze echt ziek is. Wanneer een koe vanwege ziekte toch behandelt moet worden met antibiotica, hanteren biologische bedrijven een dubbele wachttijd met het verkopen van melk t.o.v. de gangbare bedrijven. Biologische kalfjes op de Ettingen krijgen geen poedermelk, maar echte verse biologische melk. De kalfjes worden niet alleen gezet, maar mogen bij elkaar staan. Dit alles heeft een positieve invloed op het welbevinden van de dieren. Biologische koeien hebben meer ruimte in de stal en leven in kleinere groepen dan koeien op een niet-biologisch bedrijf.


Pasteurisatie op de boerderij

De verse melk wordt door Otelli direct op de boerderij professioneel gepasteuriseerd in een speciale ruimte. Zo wordt de melk geschikt gemaakt voor vervoer en verdere bereiding. De productie vindt plaats in de nabijgelegen Otelli fabriek in de zelfstandige biologische productieruimte. Zo garanderen wij een 100% biologische bereiding!
 
 

Biologisch roomijs

Wij hebben voor Biotelli, biologisch roomijs in vijf heerlijke smaken ontwikkeld. Gemaakt van verse biologische melk hebben we vanille, aardbei, banaan, chocolade en kaneel in ons assortiment. Deze smaken zijn verkrijgbaar in 2.5 liter ijsboxen voor de horeca en 0.5 liter ijsbekers voor speciaalzaken.

Biologisch sorbetijs

Wij hebben voor Biotelli ook een tweetal frisse sorbetijssmaken ontwikkeld in de smaken framboos en citroen. Ook het biologische sorbetijs is verkrijgbaar in 2.5 liter boxen voor de horeca en 0.5 liter ijsbekers voor speciaalzaken.