Direct contact 023 - 531 11 13

Biologisch

 

Biologisch

Ons biologische Biotelli ijs wordt gemaakt met respect voor de natuur en dieren. Dit houdt in dat er voor onze ingrediënten geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt. Ook worden er geen preventieve antibiotica gebruikt en staat onze productie onder strenge controle van SKAL biocontrole.

Skal biocontrole

Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en de Skal controleert. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is.

Met de afgifte van het keurmerk wordt de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt Skal bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sector. Biotelli wordt gecontroleerd en is gecertificeerd door de Skal.


Bescheiden footprint

Een voetafdruk, of de meer gebruikelijke term footprint, staat in het kader van duurzaamheid voor het achterlaten van gevolgen die ontstaan zijn door de mens. Een voetafdruk maakt zichtbaar waar een mens gelopen heeft. Op dezelfde manier maakt een mens zichtbaar dat zij leeft. De duurzame voetafdruk (sustainable footprint) staat voor de gevolgen van onze leefstijl voor andere mensen, de natuur en voor toekomstige generaties.

De term footprint heeft als doel mensen bewust te maken van de gevolgen die zij achterlaten voor het milieu en toekomstige generaties. Deze bewustwording is een belangrijke stap om mensen te overtuigen dat deze voetafdruk te groot is, waardoor de mens het huidige milieu én de toekomstige generaties kan benadelen.

Door het gebruik van verse melk van de bij Otelli nabijgelegen boerderij De Ettingen komen wij tot een bescheiden footprint. We zorgen voor minder vrachtwagenkilometers en verminderen zo onze overall CO2 uitstoot. We halen de melk zelf op met onze eigen auto's op de terugweg van onze bezorgroutes.

Beter voor mens, milieu en toekomstige generaties.

Biologisch schepijs

Biotelli biologisch schepijs voor de horeca is verkrijgbaar in 7 smaken en wordt geleverd in de bekende 2.5 liter ijsboxen. 

Biologische ijsbekers

Biotelli biologische ijsbekers zijn leverbaar in 5 smaken roomijs en 2 smaken sorbetijs en worden geleverd in 0.5 liter ijsbekers.